Vigtig information!

Vi gør opmærksom på at Aarhus Privatklinik pr. 01.10.2019 ophører driften fra sin nuværende adresse. Vi ved ikke hvad der sker efterfølgende endnu, men vi arbejder på om vi kan fortsætte fra andre lokaler. Lige nu betyder det at vi vil kunne tilbyde behandlinger og konsultationer frem til 30. september. Tests er kun muligt til og med 31. august.

Vi vil holde jer opdateret om situationen på vores hjemmeside og sende mails ud til vores aktive patienter.

Fødemiddelallergi

Fødemiddelallergi er voksende helbredsproblem, der anslåes at påvirke op mod 40% af befolkningen i større eller mindre grad. Symptomerne på fødemiddelallergi kan være meget forskellige, og kan være medvirkende til en lang række kroniske sygdomme – bl.a, eczem, migræne, astma, colitis ulcerosa og morbus cronh.

Der er to typer af fødemiddelreaktioner: Umiddelbare fødemiddelreaktioner, hvor symptomerne melder sig kort efter indtagelse, og forsinkede fødemiddelreaktioner, hvor symptomerne opstår timer eller dage efter indtagelse.

Ved Aarhus Privatklinik tester vi både for umiddelbare- og forsinkede fødemiddelallergi via et samarbejde med et laboratorium i Tyskland.

Se eksempel på vores test samt hvilke 80 fødevarer der er inkluderet.

To typer fødevarereaktioner

Der er to typer af fødemiddelreaktioner, som omfatter to forskellige typer af antistofproduktion i blodet:

Umiddelbare fødemiddelreaktioner (Type 1 allergi med IgE antistoffer) 
Øjeblikkelige fødemiddelallergi indtræffer hurtigt inden for 3 timer efter man har spist. Den er sædvanligvis forårsaget af et højt niveau af IgE antistoffer i blodet, som producerer en øjeblikkelig allergisk respons. Det er en tydelig, histamin-udløst reaktion velkendt til mange mennesker i form af nyseanfald, nældefeber,hovedpine, asthma og hududslæt.

IgE-prøven udføres med Fluorescent Enzyme Immuno Assay (F.E.I.A.).

Pris: 2300 kr. (tester for 80 fødevarer)

 

Forsinkede fødemiddelreaktioner (Type II /-III allergi med IgG1 / IgG4 antistoffer) 
Imodsætning til umiddelbare fødemiddelreaktioner, kan forsinkede fødemiddelreaktioner være noget sværere at fange. Symptomerne ved forsinket fødemiddelallergi indtræder nemlig ikke umiddelbart efter fødevareindtagelsen, men fra timer helt op mod dage senere. Forsinkelt fødemiddelallargi kaldes også “skjult fødemiddelallergi”, da den i forhold til den umiddelbare variant er sværere at opdage.

IgG1 / IgG4-prøven udføres ved Enzyme Linked Immuno Sorbent Assay (E.L.I.S.A.).

Pris: 2300 kr. (tester for 80 fødevarer)

Behandlingsforløbet

Ved Aarhus Privatklinik tester vi både for umiddelbare- og forsinkede fødemiddelallergi. Kontakt os for at aftale tid til blodprøvetagning – der er meget kort ventetid på blodprøvetagning og du vil kunne få taget en blodprøve inden for én uge.

Når blodprøven er analyseret og der forelægger svar, vil du digitalt modtage en skriftlig rapport med resultatet.

Kontakt Os

Telefontid

Mandag-Torsdag, fra kl. 11.00-12.30

Åbningstid

Mandag-Torsdag, kl. 9.00-16.00. Fredag: Lukket.